,,Am fost mereu o sustinatoare a votului uninominal pur si ma bucur ca a trecut astazi de Parlament, din mai multe motive:
In primul rand, aceasta noua lege a votului uninominal ii da practic alegatorului intreaga responsabilitate pentru alegerea parlamentarului care il va reprezenta, asa cum se intampla si in cazul primarului sau a presedintelui de Consiliu Judetean. Astfel, consider ca acest sistem se va concretiza si intr-o mai mare apropiere intre cetatean si parlamentarul sau presedintele Consiliului Judetean…Votul uninominal pur poate fi o sansa pentru recredibilizarea tuturor partidele, iar in viitorul Parlament trebuie sa se regaseasca elita societatii romanesti. Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionez ca nu inteleg opozitia manifestata de Partidul Democrat Liberal fata de votul uninominal pur. Sunt surprinsa sa aud cum fosti colegi democrat – liberali care sustineau ferm votul uninominal in Biroul Permanent National, se pozitioneaza acum impotriva acestuia.”
Dacă nu știți cui aparține acest discurs de gardian al normelor morale din politica românească, nu am să vă chinui degeaba și am să vă luminez degrabă. Nu pipăiți în întuneric și nu încercați să vă imaginați că spiritul lui Coposu sau al lui Brătianu ne transmite mesaje de dincolo. Căci autoarea acestor considerațiuni de maxima moralia, este nimeni altcineva decât noua liberală în cuget și simțiri Miaela Popa.
Am ajuns să scriu despre acest personaj deja a treia oară și mi se pare mult prea mult! Nu o cunosc, nu am avut niciodată nimic de împărțit și nu am vreun interes divergent cu acest om politic. Dar nu reușesc să mă abțin să afirm că acest gen de personaj reprezintă tot ceea ce este mai găunos în politica românească din ultimii douăzeci și doi de ani.
Genul acesta de oameni, incompetenți în meseria pe care și-au ales-o și aici ne referim la politică, căci în alta nu cred să fi lăsat vreo dâră, traseiști ghidați de propriile lor interese financiare, am mai văzut destui în PDL sau de aiurea. Dar să mai ai tupeul să povestești despre recredibilizare și formarea elitei politice prin alegeri uninominale când tu ți-ai negociat viitoare candidatură printr-un vot care consființește o trădare jegoasă, mi se pare prea de tot!
Cât de prost și de tupeist trebuie să fii ca să te crezi mai deștept și să încerci să-i prostești pe cei din jurul tău, pe aceia din a căror taxe plătite, tu, moralistul politic de doi bani, îți iei chenzina lunară ce răsplătește eșecul în multiplele sale fațete?
În căutarea răspunsului la această dilemă aș fi curios să aflu cum ar reacționa doamna senator dacă ar fi invitată la o ședință CALIS să povestească despre cum ar vrea ea să se recredibilizeze politica românească? Poate, la cât de proști ne consideră doamna senator, te pomenești că liberalii care și-au târât crucea în deșertul economic pustiit de guvernarea de ciocoi din care a făcut parte și Madam, vor pune botu’ și o vor reevalua în virtutea unui vechi obicei băsist?!
Comments are closed.